Šolski center Rogaška Slatina

Ste že slišali za »šolo za znanje, smeh in sanje«? Ne? No, v tem primeru naj vam prišepnem, da gre za Šolski center Rogaška Slatina, ki so mu ta slogan pred leti nadeli kar dijaki sami. Šola, ki obeležuje že več kot 70 let obstoja, se nahaja v zdraviliškem mestu, ki je zraslo pod obronki veličastnega Boča in je poleg edinstvene mineralne vode znano tudi po dolgoletni tradiciji steklarstva.

Prav iz te tradicije je zrasla Steklarska šola, ki je vseskozi izobraževala za steklarske poklice, leta 1991 pa je na njej zaživel tudi izobraževalni program za optika. Na prelomu tisočletja, zdaj že pred več kot 20 leti, je na ŠCRS stopila prva generacija gimnazijcev.

Pri nas se torej lahko izobražujete v programih splošna gimnazija, tehnik optik, tehnik steklarstva in steklar (vajeniški program). Slednji trije so edinstveni programi v naši državi, zato se k nam vpisujejo mladi z vseh koncev Slovenije, ki so med tednom nastanjeni v dijaškem domu, ki deluje v okviru naše šole.

Kljub majhnosti (na šoli je nekaj manj kot 300 dijakov) smo v okolju prepoznavni po uspehih in kakovostnem delu. Dober pedagoški kader in sodobno opremljena šola sta temelj za uspešno delo in napredek posameznika. Trudimo se, da dijaki ob pridobivanju izobrazbe razvijajo tudi svoje talente in potenciale, da imajo pred seboj jasne cilje in da jih z našo pomočjo uresničujejo. Če se boste odločili, da boste šolanje nadaljevali v katerem od naštetih programov na ŠCRS, boste spoznali tudi, da držijo vrstice šolske himne, ki so jo prav tako spisali in uglasbili dijaki naše šole:

Družina smo mi,
ki zažari,
prijateljstvo nas povezuje.
Naj skupna bo pot,
tu in drugod,
tisto, kar nas zaznamuje.

Enote Šolskega centra Rogaška Slatina:

Gimnazija Rogaška Slatina

Z izbiro gimnazije poglobite in nadgradite svoje znanje ter razvijate razne spretnosti in veščine pri obveznih in izbirnih predmetih. Francoščina, podjetnost in projektno delo so samo nekateri izmed izbirnih predmetov. Po uspešno zaključenih štirih letih šolanja je na vrsti splošna matura, zrelostni izpit, s katerim samo potrdite sadove svojega dela.

Strokovni programi

Steklarska šola izobražuje v programih tehnik optik, tehnik steklarstva in steklar (vajeniški program). Slednji trije so edinstveni programi v naši državi, zato se k nam vpisujejo mladi z vseh koncev Slovenije, ki so med tednom nastanjeni v dijaškem domu, ki deluje v okviru naše šole.