Šolski center Slovenske Konjice-Zreče

Šolski center Slovenske Konjice-Zreče izvaja splošne, strokovne in poklicne programe izobraževanja mladine. V Slovenskih Konjicah izvajamo program splošne gimnazije, v Zrečah pa programe strojni tehnik, gastronomsko-turistični tehnik, oblikovalec kovin – orodjar in inštalater strojnih inštalacij. Ker imamo na Šolskem centru tudi programe za izobraževanje odraslih in šolo vožnje, lahko dijakom ponudimo veliko dodatnih možnosti za karierni razvoj ter že med srednjim šolanjem opravljanje vozniškega izpita.

Pouk v programih izobraževanja mladine je kakovosten in obogaten z uporabo IKT orodij ter z aktivnimi učnimi metodami. Pri vseh programih je zagotovljeno napovedano spraševanje, nudimo svetovalne ure za dijake, priprave na tekmovanja, ekskurzije doma in v tujini, izmenjave dijakov (ko bodo omogočene), dodatni tuji jeziki, pridobitev statusov dijakov (športniki, kulturniki …). Ponašamo se z odličnimi rezultati na splošni maturi in poklicni maturi ter pri zaključnih izpitih. Sodelujemo v mednarodnem okolju, predvsem s partnerji iz Avstrije, Finske, Španije, Češke, Nemčije, Portugalske, Italije, Hrvaške in Madžarske.

Enote Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče:

Gimnazija Slovenske Konjice

Gimnazija Slovenske Konjice je zagotovo nekaj posebnega, je moderno opremljena, znana po mavrici vsebin, ki jih ponuja, in bogata po zavidljivih dosežkih. Šola je varna, nahaja se blizu športnega parka in glasbene šole, v prostoru brez motečega hrupa.

Srednja poklicna in strokovna šola Zreče

V Zrečah izvajamo programe strojni tehnik, gastronomsko-turistični tehnik, oblikovalec kovin – orodjar in inštalater strojnih inštalacij. Ker imamo na Šolskem centru tudi programe za izobraževanje odraslih in šolo vožnje, lahko dijakom ponudimo veliko dodatnih možnosti za karierni razvoj ter že med srednjim šolanjem opravljanje vozniškega izpita.