• Vse to moraš urediti, preden se odseliš od doma

  Nasveti za selitev Foto: BartekSzewczyk iz iStockNasveti za selitev Foto: BartekSzewczyk iz iStockSelitev od doma je ena večjih prelomnic, ki večino čaka ravno med študentskimi leti. Prinaša svobodo, a hkrati tudi več odgovornosti. Selitev bo najbolj gladko potekala, če jo načrtuješ v naprej in se nanjo pripraviš. Da po selitvi ne boš razočaran pristal na trdih tleh, si preberi, kaj vse moraš pred tem urediti. Uredi svoje Prispevek Vse to moraš urediti, preden se odseliš od doma izvira s portala Student.si.

 • 4 nasveti za selitev v tujino: Kako se pripraviti na selitev v tujino?

  Foto: Mantas Hesthaven iz UnsplashFoto: Mantas Hesthaven iz UnsplashV tujino se lahko odpravljaš na izmenjavo, poletno prakso, študij … Gre za velik korak in verjetno lahko pričakuješ enkratno izkušnjo. Ker pa selitev v tujino ne pomeni le izbire destinacije in pakiranja kovčkov, si preberi, kaj vse moraš urediti pred odhodom v tujino! Privarčuj že pred odhodom Se sprašuješ, koliko denarja je dobro privarčevati Prispevek 4 nasveti za selitev v tujino: Kako se pripraviti na selitev v tujino? izvira s portala Student.si.

 • Kadrovske štipendije za dijake in študente v podjetju Novartis (2024/2025)

  Kadrovske štipendije 2024/2025 Foto: nirat iz iStockKadrovske štipendije 2024/2025 Foto: nirat iz iStockFarmacevtsko podjetje Novartis razpisuje kadrovske štipendije za šolsko leto 2024/2025 za dijake in študente zaključnih letnikov smeri farmacije, kemije, kemijskega inženirstva, biotehnologije, mehatronike, elektrotehnike in strojništva. Kaj je Novartis? Novartis je farmacevtsko podjetje, v Sloveniji osredotočeno na inovativna zdravila, prvo v zgodovini slovenske farmacevtske panoge. Z več kot 3.600 zaposlenimi so eden največjih zaposlovalcev pri Prispevek Kadrovske štipendije za dijake in študente v podjetju Novartis (2024/2025) izvira s portala Student.si.

 • Kaj moraš vedeti o odprtju podjetja?

  Vse o odprtju podjetja Foto: BrianAJackson iz iStockVse o odprtju podjetja Foto: BrianAJackson iz iStockOdprtje in vodenje lastnega podjetja je lahko zelo razburljivo in izpopolnjujoče, a ravno prvi korak – odprtje – je najtežji. Naj ne bo vstop v neznan teritorij razlog za oklevanje: poskrbi, da dobro poznaš osnove. Če te mika podjetniška pot, je za začetek dobro vedeti, kaj vse moraš ob odprtju vedeti in urediti. Preberi si, Prispevek Kaj moraš vedeti o odprtju podjetja? izvira s portala Student.si.

 • Slovnični nasvet: posebnosti v sklanjanju

  Foto: Nile iz PixabayFoto: Nile iz PixabayV slovenščini samostalnike sklanjamo po enem izmed dvanajstih skladenjskih vzorcev, ki jim pravimo sklanjatve. Poznamo prvo, drugo, tretjo in četrto moško, žensko in srednjo sklanjatev. Večina besed se sklanja po prvih sklanjatvah, za moško je vzorčna beseda lahko »korak«, za žensko »lipa« in za srednji spol »mesto«. Vendar jeziki niso matematika in vedno obstajajo posebnosti. Prispevek Slovnični nasvet: posebnosti v sklanjanju izvira s portala Student.si.