• Fantastična novica za študente in dijake! Končno omogočeno istočasno prejemanje teh štipendij

  Foto: MarekUsz iz iStockFoto: MarekUsz iz iStockOdlična novica za študentke in študente, ki bi jo z veseljem pozdravili že pred mnogimi leti. Govora je seveda o prejemanju Zoisove in Državne štipendije hkrati. Spremembe zakona o štipendiranju, ki so bile v Državnem zboru sprejete v petek, so omogočile prejemanje obeh štipendij. Kdaj bo to omogočeno v praksi in kako bo to videti? Prispevek Fantastična novica za študente in dijake! Končno omogočeno istočasno prejemanje teh štipendij izvira s portala Student.si.

 • Kako pripraviti diplomo: koraki do popolne zaključne naloge

  Foto: pcess609 iz iStockFoto: pcess609 iz iStockDragi bodoči diplomanti, priprava diplomske naloge je pomemben mejnik na vaši akademski poti. Da bi ta proces potekal čim bolj gladko, smo pripravili nekaj koristnih nasvetov o tem, kako pripraviti svojo diplomo in zakaj razmisliti o strokovni pomoči. Načrtujte vnaprej: Postavite si realne cilje in časovne okvire. Razdelite delo na manjše naloge, da ohranite preglednost. Prispevek Kako pripraviti diplomo: koraki do popolne zaključne naloge izvira s portala Student.si.

 • Prijavi se na natečaj za Grossmanovo nagrado 2023!

  Natečaj za Grossmanovo nagrado 2023Natečaj za Grossmanovo nagrado 2023Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani (UL AGRFT) in DSR Scenaristi sta razpisala scenaristični natečaj za Grossmannovo nagrado 2023. Kdo lahko sodeluje? Na razpis se lahko prijavijo študentke in študenti slovenskih univerz z izvirnimi scenariji za kratki igrani film ali kratko televizijsko dramo. Rok za oddajo scenarijev je 11. december 2023! Prispevek Prijavi se na natečaj za Grossmanovo nagrado 2023! izvira s portala Student.si.

 • Koliko časa hraniti najemno pogodbo?

  Najemna pogodba, kako dolgo jo moraš hraniti Foto: LENblR iz iStockNajemna pogodba, kako dolgo jo moraš hraniti Foto: LENblR iz iStockKo govorimo o najemni pogodbi, gre v večini primerov za najem stanovanja, čeprav se lahko sklepa za razne premičnine in nepremičnine. Je pravni dokument, ki določa pogoje najema ter pravice in dolžnosti tako najemnika in najemodajalca. Z njim se vzdržuje pravna varnost najemnika in najemodajalca. Kaj mora vsebovati najemna pogodba? Ključni elementi, ki sestavljajo najemno Prispevek Koliko časa hraniti najemno pogodbo? izvira s portala Student.si.

 • 10 načinov, kako biti na zabavah bolj samozavesten

  Kako biti bolj samozavesten na zabavi? Foto: on playbillKako biti bolj samozavesten na zabavi? Foto: on playbillKot je nekoč pel Oliver Cheatham: »Rad se zabavam … Vsi se radi zabavajo.« Le da to ni res, kajne? Vsi se ne zabavajo radi. Včasih nas zna presenetiti, koliko ljudi prizna, da sovražijo zabave. Precej težko je najti koga, ki bi sam priznal, da se rad zabava, zlasti od pandemije naprej. Pa vendar duh Prispevek 10 načinov, kako biti na zabavah bolj samozavesten izvira s portala Student.si.